Κοπανιστοπιτάκια

Υλικά για τη ζύμη:

  • 1 ποτήρι νερό
  • ½  κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ξύδι
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • Αλεύρι όσο πάρει

Υλικά για τη γέμιση:

  • 250γρ κοπανιστό του Τσοπάνη
  • 100γρ νωπή μυζήθρα του Τσοπάνη
  • Λίγο δυόσμο

Εκτέλεση για  τη ζύμη:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ξανά και ρίχνουμε διαδοχικά το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιήθουν τα υλικά και να μην κολλάει η ζύμη στο χέρι μας.

Εκτέλεση για τη γέμιση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κοπανιστή, τη μυζήθρα και το δυόσμο.

Ανοίγουμε φύλλο και φτιάχνουμε τα πιτάκια μας. Μόλις, είναι έτοιμα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.