Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι κιλότο
- 500γρ κριθαράκι
- 200γρ γραβιεράκι του Τσοπάνη
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 1 κουτί χυμό τομάτας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κρέας και κρατάμε λίγο από τον ζωμό. Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, αραιώνουμε μέσα στον ζωμό τον πελτέ και τον χυμό τομάτας και τα ρίχνουμε μέσα στη γάστρα μαζί με το κρέας και το κριθαράκι. Προσθέτουμε νερό και το ψήνουμε στο φούρνο. Λίγο πριν το βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε το γραβιεράκι κομμένο σε κύβους για να λιώσει.