Χερίσια μακαρόνια με τυρί τριμμένο άλμης

Υλικά:

  • 500γρ χερίσια μακαρόνια
  • 300γρ φρέσκια τομάτα αλεσμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι
  • Τυρί τριμμένο άλμης του Τσοπάνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια με λίγο αλάτι και τα σουρώνουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι σε ένα κατσαρολάκι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την αλεσμένη τομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μόλις δέσει η σάλτσα μας, σερβίρουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί άλμης.